zoeken
laatste reacties
menu

overig

nieuwsbrief

proefabonnement, lees een mix van `doen', zoals workshops en `vermaak', zoals kijk-artikelen in Poppenhuizen&Miniaturen

gratis workshopjes


vrijdag 09 december 2011, door akkeBenodigdheden:
stukje dunne plak vlieseline
stukje zijde of dunne katoen.
garen in bijpassende kleur
zijdelint
kantjes,bandjes
zijde roosjes
een koordje of vetertje voor de sluiting

Teken het patroon over op een stukje dunne plak vlieseline en knip het uit,plak het op je stofje.Knip de plooien uit en stik ze dicht met een klein steekje.Strijk de naadjes nu een kant op,begin eerst aan de onderkant en doe daarna de bovenkant want het geheel loopt iets hol.

Knip nu de stof rondom de vlieseline af op 6a7mm.Plak dit op de vlieseline vast.Als je het korset niet op een paspop zet is het het mooist dat je voering aan de binnenkant zet.Maak op de zelfde manier de voering en knip hem dan helemaal aan de rand van de vlieseline af.Leg de plooien goed op elkaar en lijm het geheel langs de rand vast.

Nu ga je langs de naden een fijn rijgsteekje maken ,hierdoor krijgt het korset zijn goede vorm.Begin midden achter langs de bovenkant,dan ga je langs de plooi naar beneden,daar maak je een dubbele steek en gaat dan weer naar boven.Langs de bovenkant en weer naar beneden,dubbele steek en weer omhoog.Herhaal dit tot je middenachter weer uitkomt.

Nu gaan we gaatjes maken voor de veter.Dit kan met nesteloogjes maar je kan ook een gaatje prikken en er een beetje tacky gleu langs smeren.Let op dat de gaatjes goed tegenover elkaar liggen.Rijg nu de veter kruislings door de gaatjes,zet hem op de paspop en strik hem vast.

Je kan hem gaan opsieren met kantjes en bandjes.Zet deze vast met een dun lijntje tacky gleu.


Tot slot zet je een bloemetje of een strikje met een strass -steentje middenvoor.Je kan langs de plooitjes ook bandjes lijmen als versiering.Doe dat wat je mooi vind om tot een eindresultaat te komen waar je tevreden over bent.


Veel succes!


Reageer


vrijdag 11 februari 2011, door akke

Benodigdheden,
kleine geponste hartjes in geel,wit,blauwpaars en helder geel
kleine groene blaadjes
groen geponste sterretjes
ijzerdraad nr 33 met papiercoat
kleurpotloden of iets acrylverf,zwart,wit en geel

Knip 2/3 van de hartjes in de lengte door de midden.
null
Teken nu met een potlood kleine streepjes aan de puntjes van de druppeltjes.
Bij de paarse neem ik een zwart of donkerpaars kleurpotlood, de gele een oranje en de witte wat je mooi vind(ik neem een donkere kleur).
Bol de blaadjes aan de achterkant iets op.

Knip een draadje van het klosje ijzerdraad en maak er een klein oogje aan.
Doop dit in de lijm en zet rechts en links een druppel met de punt naar het midden op het oogje. Laat de puntjes iets over elkaar vallen.
Zet er nu twee aan de bovenkant(met de punt naar beneden)op.
null

Neem nu een heel hartje en druk dit aan de voorkant op het brede deel iets in. Zet deze nu met de punt omhoog aan de onderkant van de bloem. Laat het geheel goed drogen.
null
Zet aan de achterkant van de bloem op het oogje een klein groen sterretje.
Teken nu het hartje in de bloem met gele en zwarte verf of kleurpotlood.
Neem de groene blaadjes en bol ze iets op. Zet ze tegen het steeltje aan met een druppeltje lijmen, de bolling omhoog.
null
Voor de knoppen neem je een hartje en een ijzerdraadje. Buig een klein oogje aan het ijzerdraadje en vouw er het hartje omheen. Laat de punt naar beneden wijzen. Bol een groen sterretje iets op. Prik een gaatje in het midden van een sterretje en schuif het onder de bloemknop. Lijm het vast en zet hier ook twee blaadjes aan.

Neem het potje waar je de viooltjes in wilt zetten en doe een beetje lijm in het potje. Druk een stukje klei in het potje en smeer wat klei aan de bovenkant. Smeer wat lijm dun over de klei en doop het geheel in de gemalen koffie, blaas de overtollige koffie eraf. Rangschik de viooltjes tot een leuk geheel.

null

Reageer


maandag 18 oktober 2010, door akke

Neem kraaltjes en staafjes (kraaltjes oid),draad en een dunne naald.Je hebt ook een stukje band nodig om de kraaltjesslingers aan te naaien.

Begin te rijgen,2 kraaltjes en dan een staafje,weer 1 kraaltje en een staafje,herhaal dit tot je de gewenste hoogte van je deur hebt.Eindig met 2 kraaltjes.Steek nu door het tweede kraaltje en steek door alles heen tot je weer bij het begin bent.Knoop je draar even met het stukje begin draad.
Neem het bandje en zet de kralenrij vast aan het randje van het bandje.Steek de naald achter het bandje om en steek weer na 3mm naar voren.Herhaal dit alles tot je de breedte van de deur hebt.
Plak het bandje tegen de deurlijst aan met wat lijm of dubbelzijdig tape.
Succes.
null

Reageer


donderdag 14 januari 2010, door akke

De houten bloemenmand.
Dit mandje kan je maken van dun triplex,dun volhout of karton.Staat leuk opeen bordes

null
Reageer


maandag 22 juni 2009, door akke

Een eigen ontwerp van mij voor een kinderspeelgoed pianootje.


null

Je hebt nodig:
stukje dun karton
stukje witte fimo
verf voor de toetsen
verf voor je piano
3 coktailprikkers.
Tacky glue
Reageer


     volgende pagina